grillgrisen redan den 9 maj

Vi är bara i början av maj, men det hindra inte att den stora grillen dammats av, och levererats tillsammans med en preparerad spädgris till förväntansfulla grillmästare. Det är underbart med entusiastiska människor. Jag brukar lämna några råd om det viktigaste att tänka på, när man skall steka grisen. och man är helt med på noterna. Ja precis… lite större glödbädd där fram… jag förstår… och det är viktigt att grisen får vila, gärna en timme innan ni börjar plocka med grisen… japp… och använd kniv så lite som möjligt…plocka isär köttet i stället. benen kommer att släppa från köttet hur lätt som helst… nej sex timmar plus en timme vila…jo en sak till, 80 grader i karrén, och gärna ett bra tag… och viktigt… låt gärna de som vill nypa en liten bit svål få göra det… Så skall jag göra en gång faktiskt. Man samlas runt den färdigstekta grisen, och plockar för sig bara. Tänk det… inga uppläggningsfat, o tjafs… bara ta för sig en rejäl bit gris, ta en bit bröd, en öl och en trasa att torka fingrarna på förstås… jag älskar äta med fingrarna… och gå och sätta sig i skuggan mot ett träd…  Vi är helt överens, grillmästar´n och jag, när jag åker hem igen…

Att hyra grillställning och köpa en liten gris, har verkligen blivit populärt. Vi har förfrågningar varje vecka nu. Och även om det blir ganska mycket pengar, som blir det högst överkomligt per person räknat. 60-70 kr per person koster det, och det är ju inte mer än  en burgare. Visst det skall vara lite tillbehör också, men där kan man välja billiga goda grönsaker och gärna frukt… jag älskar frukt till det lite salta och starka. Till vår smakupplevelse i Domta har vi ananas och mango bl.a. och det är underbart gott. Mera frukt på grillen…

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.