Gårdsslakteriet

Verksamheten i det egna gårdsslakteriet ligger för närvarande nere, på grund av för höga kostnader bl.a. Jag slaktar nu grisarna i Skebo Slakteri, norr om Uppsala. Här gör jag själv iordning griskropparna för vidare leverans till min grossist Fällmans Kött i Stockholm. Något som fungerar väldigt bra. Hos Fällmans styckas grisarna, och levereras till restauranger och butiker.

Bilden är från mitt Gårdsslakteri, där jag som mest slaktade över 1000 grisar/år. Här väntar julskinkor på att bli styckade och nätade… Skinkorna har vunnit flera ”best-i-test”. Tyvärr finns den också med i julbordsmenyer på restauranger som aldrig köpt en Domta-Skinka. Det här gäller också andra detaljer, och bl.a. också vår bacon. Det är tyvärr svårt för oss att gardera sig mot denna typ av fusk. Men du som gäst kan fråga var grisen är köpt. Grisen levereras numera alltid från Fällmans Kött.

Kontakta oss gärna om du är minsta misstänksam, om köttets ursprung. Vi kommer i fortsättningen att konfrontera och följa upp, eventuella krögare som försöker höja statusen på sin i övrigt tvivelaktiga verksamhet, genom att marknadsföra Domta på sin meny, utan att servera Domta.