Gårdsbutiken, våren och sommaren 2024.
Kontakta mig helst via sms 0706 324 903 eller mail, klubbdomta@gmail.com, så kommer vi överens om en tid och om vad du helst vill handla.
Jag styckar själv och kan ordna allt från en gris, som du kan tänkas vilja ha.
För att göra hanteringen mer rationell, hålla priset nere samt undvika svinn, säljer jag kassar med lite olika innehåll.
OBS. Kotlett och karré hänger jag oftast i 4 veckor, för att ge köttet en rikare smak.
GrillKasse, ca. 2-2.5 kg och kostar 199.- Grillskivor med kotlett och karré.
Månadskasse: Ca. 3-3.5 kg kostar 199.-/kg. Obs Lite större kasse med Äppelrökt Skinka, Bacon och Grillskivor. Tillgången på chark kan variera.
Prime 289.-/
Ibland har jag kött av exceptionell kvalitet. Oftast skivor av hängd kotlett eller karré.
Hel eller halv gris.
Unggris 129.-/kg vikt ca. 60 kg eller också en större gris pris 99.-/kg.
Styckning 10/kg Vakuumförpackat 10.-/kg
Grillgris. Om du vill grilla själv. Ex. 25 kg till 50-60 personer 5600.- inkl moms.
Vill du ha den lättrimmad kostar det 10.-/kg.
Pulled Pork. 125.-/person. Minst 12 timmar rökt och grillad grisbog (ca. 500g/person) Bogen kyls och värmes sedan när du skall äta den. Använd het värme för att få svålen knaprig. Ca. 250-275 g färdigt kött/person.
Grillskivor 199 kr/kg Tjocka och stora skivor av sk. Boston Butt, som är Karré och Bog.
Köttet är hängt några veckor för mer utvecklad smak.
Bacon 24.90/hg. Bacon är ju sidan från grisen. Den får hänga några dagar innan jag tar bort ben och svål. Därefter delas sidan i mindre bitar och torrsaltas någon vecka.
Bitarna blir till Bacon i röken med äppelved, men förblir råa och skall alltså stekas likt vanligt färskt sidfläsk.
Smaksättare. 22.90/hg. Fet Bacon. Används som matfett, till pastasåser, knaperstekt till sallader mm.
Rökt skinka 22.90/hg. Äppelrökt skinka i bitar som är klar att ätas.
Korv. Tillgången varierar. Korven görs hos Mälarchark i Eskilstuna, av råvara från mina grisar.